Suomen #Leipovinluokka 2019 on valittu!

Sylvään koulun torstain iltapäivän 9. luokan kotitalousryhmä Sastamalasta on Suomen #Leipovinluokka 2019. Onneksi olkoon! Kunniamaininnan sai lisäksi Vehmersalmen koulun 9. luokan kotitalouden valinnaisryhmä Kuopiosta. Voittajan ja kunniamaininnan saaneen kuvat löydät tämän sivun lopusta.

Voiton napannut Piparkakkumajakka on ollut ideana haastava, ja sen rohkea toteutus on vaatinut tekijöiltään kärsivällisyyttä, panostusta pikkutarkkoihin työvaiheisiin ja arkkitehtonista osaamista. Majakan huolella toteutetut yksityiskohdat, kuten räystään jääpuikot ja katselutasanteen aidat, vakuuttivat raadin. Majakan auki jätetyt ulko-ovet toivat puolestaan työhön lisää ilmeikkyyttä.

Vehmersalmen koulun 9. luokan kotitalouden valinnaisryhmän taiteilemat Mörköpitsat osoittivat, että idearikkaalla koristelulla voi saada tutusta pitsasta aivan uuden näköisen. Teoksesta välittyy hauskuus ja luovuus, joita tekijöillä on ollut pitsoja tehdessä. Lisäksi raati totesi, että pitsoissa on havaittavissa samaa näköä erään jääkiekkokaukalossa ansioituneen Mörön kanssa. Näillä perustein raati halusi palkita Mörköpitsat kunniamaininnalla.

Suomen Leipovin luokka -kilpailu järjestettiin peruskoulujen kotitalousluokille suunnattuna Instagram-kuvakilpailuna 15.9.– 20.12.2019. Kilpailuun osallistuttiin kotitalousluokkana. Kilpailu keräsi 95 kuvaa 17:ltä eri koululta. Kuvakilpailu toteutettiin nyt toisen kerran.

Kilpailun nelihenkiseen raatiin kuuluivat Inari Kettula ja Tiina Palomäki Suomen Sokerin markkinoinnista, sekä tuottaja Marika Häkkilä ja toimitusjohtaja Teemu Koho kilpailun tuottaneesta Kids Factory Oy:sta. Valintakriteereinä olivat luovuus, sommittelu ja innostuneet oivallukset. Koko voittajaluokka palkitaan leffalipuilla. Kunniamaininnan saaneelle kotitalousluokalle osoitetaan 40 euron arvoinen lahjakortti kotitalousopetukseen liittyvien tarvikkeiden hankintaan.

Voittaja: Sylvään koulun torstain iltapäivän 9. luokan kotitalousryhmä

Piparkakkumajakka oli kunnianhimoinen projekti, jota ryhmä teki myös kotitaloustuntien ulkopuolella.

Kunniamaininta: Vehmersalmen koulun 9. luokan valinnaisaineryhmä

Mörköpizzoissa on havaittavissa samaa näköä erään jääkiekkokaukalossa ansioituneen Mörön kanssa.

Katso alkuperäinen Instagram-julkaisu tästä