Suomen #Leipovinluokka 2018 on valittu!

Armfeltin koulun maanantaikasien kotitalousluokka Salosta on Suomen #Leipovinluokka. Onneksi olkoon!

Suomen Sokerin järjestämässä, peruskoulujen kotitalousluokille suunnatussa kilpailussa kunniamaininnan saivat lisäksi Pikkolan koulun 8. luokka Kangasalta ja Sylvään koulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset Sastamalasta. Voittajakuvan ja kunniamaininnan saaneet kuvat löydät tämän sivun lopusta.

Halloween-teemaista voittajatyötä raati kiitteli erityisesti työn monipuolisuudesta. Työ kattaa käytännössä kaikki valintakriteerit, joita olivat luovuus, sommittelu ja innostuneet oivallukset. Kokonaisuus sisälsi erilaisia työvaiheita, kuten muffinitaikinan värjäämisen ja idearikkaan koristelun. Työstä välittyi kotitalousopetukseen keskeisesti kuuluvat elementit: tekijöillä on ollut hauskaa ja työtä on tehty ryhmässä. Muffinien ohella ihastusta herättivät nakkihämähäkit, jotka olivat raadin mukaan ”ihanan karmean näköisiä.”

Kunniamaininnan saanut Pikkolan koulun kasien kilpailuun lähettämässä kuvassa kakku vakuutti tuomariston asettelullaan ja luonnon värien hyväksikäytöllä. Raati totesi kakun olevan niin taidokkaasti tehty, että sen voisi löytää vaikkapa konditorian ikkunasta.

Toisen kunniamaininnan saanut Sylvään koulun piparkakkukirkko on tekninen taidonnäyte, joka on syntynyt yhteistyössä yli luokka-asteiden. Lisäksi raati kiinnitti huomiota pikeerin onnistuneeseen valmistukseen. Arkkitehtonista työtä katsoessa tulee myös mieleen, että parhaimmillaan kotitalousopetus saattaa synnyttää uusia Alvar Aaltoja.

Suomen Leipovin luokka -kilpailu järjestettiin peruskoulujen kotitalousluokille suunnattuna Instagram-kuvakilpailuna. Kilpailuun osallistuttiin kotitalousluokkana. Kilpailu keräsi 149 kuvaa 19:ltä eri koululta. Kaikkinensa kotitalousluokkien näkyvyys ainakin Instagramissa on vielä varsin vähäistä, kilpailun aikana löydettiin vain noin 100 kotitalousluokan Instagram-tiliä. Suomen Sokeri haluaakin kannustaa kotitalousluokkia someen, sillä kilpailuun osallistuneista ”some-postauksista” näkee, että parhaimmillaan Instagramin tyyppisillä sovelluksilla voi olla paljon annettavaa myös kotitalousopetukseen sekä opettajan ja oppilaan väliseen vuorovaikutukseen.

Kilpailun nelihenkiseen raatiin kuuluivat Inari Kettula ja Tiina Palomäki Suomen Sokerin markkinoinnista, sekä tuottaja Marika Häkkilä ja toimitusjohtaja Teemu Koho kilpailun tuottaneesta Kids Factory Oy:sta. Koko voittajaluokka palkitaan leffalipuilla. Kunniamaininnan saaneille kotitalousluokille osoitetaan 40 euron arvoinen lahjakortti kotitalousopetukseen liittyvien tarvikkeiden hankintaan.

Otsikko

Voittaja: Armfeltin koulun maanantaikasit

Halloween-teemaisen voittajatyön "hurjat hirviömuffinit" ja "tunteelliset nakkihämähäkit" hurmasivat raadin.

Kunniamaininta: Sylvään koulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset

Sylvään koulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisten näyttävä piparkakkukirkko osoitti, että yhteistyössä on voimaa.

Katso alpuperäinen Instagram-julkaisu tästä

Kunniamaininta: Pikkolan koulun kasit

Instagramissakin runsaasti ihailuja kerännyt kakku vakuutti myös raadin asettelullaan ja luonnon värien hyväksikäytöllä.

Katso alpuperäinen Instagram-julkaisu tästä

Tutustu myös muihin kisakuviin!