Kidesokerit
Kidesokerit eroavat toisistaan esimerkiksi kidekoon ja värin perusteella.
Taloussokeri
Taloussokeri on yleisin kidesokerilaatu. Se on keittiön yleissokeri ja käy lähes kaikkeen ruoanvalmistukseen, leivontaan, kahviin ja teehen, säilöntään ja jälkiruokiin.
Erikoishieno kidesokeri
Erityisesti leivontaan ja jälkiruokiin sopiva erikoishieno kidesokeri on taloussokeria pienikiteisempää. Kakku- ja pikkuleipätaikinaa vaahdotettaessa pienet sokerikiteet sitovat tehokkaasti ilmaa, jolloin leivonnaisista tulee kuohkeita ja kevyitä. Erikoishieno sokeri myös liukenee nopeasti, mikä nopeuttaa vaahtoutumista.
Ruokokidesokeri
Ruokokidesokeri on sokeriruo’osta erotettua ja kiteytettyä tummaa sokeria. Sen väri ja aromikas maku ovat peräisin sokeriruo’on luonnollisista väri- ja makuaineista.
Luomusokeri
Luomusokeri on luomuviljellyistä sokerijuurikkaista ja/tai sokeriruo’oista erotettu ja kiteytetty sokeri. Luomusokeria on saatavana sekä taloussokerin kaltaisena sokerina että tummempana luomuruokosokerina.