Kidesokerit
Kidesokerit eroavat toisistaan esimerkiksi kidekoon ja värin perusteella.
![](/api/thumbnail?img=/files/sokerioppi.kotisivukone.com/kuvat/sokerit_siirapit/01kide_talous.png&width=306)
Taloussokeri
Taloussokeri on yleisin kidesokerilaatu. Se on keittiön yleissokeri ja käy lähes kaikkeen ruoanvalmistukseen, leivontaan, kahviin ja teehen, säilöntään ja jälkiruokiin.
![](/api/thumbnail?img=/files/sokerioppi.kotisivukone.com/kuvat/sokerit_siirapit/kide02_erikoishieno.png&width=304)
Erikoishieno kidesokeri
Erityisesti leivontaan ja jälkiruokiin sopiva erikoishieno kidesokeri on taloussokeria pienikiteisempää. Kakku- ja pikkuleipätaikinaa vaahdotettaessa pienet sokerikiteet sitovat tehokkaasti ilmaa, jolloin leivonnaisista tulee kuohkeita ja kevyitä. Erikoishieno sokeri myös liukenee nopeasti, mikä nopeuttaa vaahtoutumista.
![](/api/thumbnail?img=/files/sokerioppi.kotisivukone.com/kuvat/sokerit_siirapit/kide03_ruokokide.png&width=307)
Ruokokidesokeri
Ruokokidesokeri on sokeriruo’osta erotettua ja kiteytettyä tummaa sokeria. Sen väri ja aromikas maku ovat peräisin sokeriruo’on luonnollisista väri- ja makuaineista.
![](/api/thumbnail?img=/files/sokerioppi.kotisivukone.com/kuvat/sokerit_siirapit/kide04_luomuruokosokeri.png&width=306)
Luomusokeri
Luomusokeri on luomuviljellyistä sokerijuurikkaista ja/tai sokeriruo’oista erotettu ja kiteytetty sokeri. Luomusokeria on saatavana sekä taloussokerin kaltaisena sokerina että tummempana luomuruokosokerina.