Marjahillo
Noin 1 l
1 kg (n. 2 l) mansikoita, mustikoita tai
vadelmia
½ dl vettä
500 g (6 dl) hillosokeria
tai 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
- Kuumenna vesi ja peratut marjat kattilassa.
- Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.
- Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä parikymmentä minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes hillo alkaa hyytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan.
- Annostele hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä, avattuna jääkaapissa.
Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Katso tästä ohje kuinka valmistelet purkit säilöntäkuntoon »