Marjahillo
Noin 1 l

1 kg (n. 2 l) mansikoita, mustikoita tai vadelmia
½ dl vettä
500 g (6 dl) hillosokeria
tai 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

  1. Kuumenna vesi ja peratut marjat kattilassa.
  2. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.
  4. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä parikymmentä minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes hillo alkaa hyytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan.
  5. Annostele hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä, avattuna jääkaapissa.

Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

Katso tästä ohje kuinka valmistelet purkit säilöntäkuntoon »