Makupari 1: tomaatti ja sokeri

Tomaatti on keittiön monitoimivihannes, joka sopii moneen ruokaan. Ripaus sokeria tomaattiruokaan pyöristää tomaatin pienen happamuuden pehmeäksi aromiksi ja korostaa sen omaa, luonnollista makeutta.

Bolognesekastike
4 annosta

400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
50 g juuriselleriä
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
3–4 dl vettä
1 rkl ruokokidesokeria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl mustapippuria

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulit, raasta porkkana ja juuriselleri.
  2. Ruskista jauheliha isossa paistinpannussa.
  3. Lisää hienonnetut sipulit sekä porkkana- ja juuriselleriraaste. Sekoita ja hauduta hetki.
  4. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja vesi. Mausta sokerilla, suolalla, basilikalla, oreganolla ja mustapippurilla.
  5. Sekoita kastike tasaiseksi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vähintään 1 tunti.
  6. Tarjoile perunoiden, pastan tai riisin kera.