Muffinit
10-15 kpl
100 g margariinia
¾ dl maitoa
2 kananmunaa
1 ½ dl ruokokide- tai
taloussokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- Sulata margariini kattilassa ja lisää maito.
- Kuumenna seos kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
- Vaahdota munat ja sokeri kevyesti.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää seos munavaahtoon vuorotellen maitoseoksen kanssa.
- Annostele taikina leivinpellille asetettuihin muffinivuokiin tai muffinipellille.
- Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Koristeluvinkkejä:
- tomusokeria, mansikanmakuista tai kaakao-tomusokeria sellaisenaan päälle siroteltuna
- tomusokerikuorrutus: 2 dl tomusokeria maun mukaan ja 1–2 rkl vettä
- jaa kypsä ja jäähtynyt muffini kahtia ja täytä tuorejuustolla ja marjoilla.
Mausta muffinitaikina halutessasi jollain seuraavista:
- 1 dl omenakuutioita, jotka on kieritelty kanelisokerissa
- 1–1,5 dl rouhittua suklaata
- 1,5 dl tuoreita tai pakastemarjoja
- 1–1,5 dl rusinoita
- 2–3 tl piparkakkumaustetta pienen sitruunan raastettu kuori ja tilkka sitruunamehua
- 2 rkl kaakaojauhetta
Kysymys:
Mieti, millä tavoin saat tuunattua muffinitaikinaa.