Muffinit
10-15 kpl

100 g margariinia
¾ dl maitoa
2 kananmunaa
1 ½ dl ruokokide- tai taloussokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

  1. Sulata margariini kattilassa ja lisää maito.
  2. Kuumenna seos kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
  3. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti.
  4. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää seos munavaahtoon vuorotellen maitoseoksen kanssa.
  5. Annostele taikina leivinpellille asetettuihin muffinivuokiin tai muffinipellille.
  6. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Koristeluvinkkejä:

  • tomusokeria, mansikanmakuista tai kaakao-tomusokeria sellaisenaan päälle siroteltuna
  • tomusokerikuorrutus: 2 dl tomusokeria maun mukaan ja 1–2 rkl vettä
  • jaa kypsä ja jäähtynyt muffini kahtia ja täytä tuorejuustolla ja marjoilla.

Mausta muffinitaikina halutessasi jollain seuraavista:

  • 1 dl omenakuutioita, jotka on kieritelty kanelisokerissa
  • 1–1,5 dl rouhittua suklaata
  • 1,5 dl tuoreita tai pakastemarjoja
  • 1–1,5 dl rusinoita
  • 2–3 tl piparkakkumaustetta pienen sitruunan raastettu kuori ja tilkka sitruunamehua
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Kysymys:

Mieti, millä tavoin saat tuunattua muffinitaikinaa.