Koristeluohjeita

Koristelu viimeistelee herkut. Tässä muutama kätevä vinkki, joilla voit muunnella leivonnaisen kuin leivonnaisen ja kakun kuin kakun.

Kääretorttuleivokset
4 annosta

  1. Leikkaa kääretortusta 4 viipaletta, laita viipaleet tarjoilulautaselle kierrekuvio ylöspäin.
  2. Pursota päälle kermavaahtoa, koristele marjoilla tai hedelmillä.

Marjakiille

Yhdelle isolle tortulle tai kakulle

2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

  1. Koristele kakku tai torttu tuoreilla tai pakastemarjoilla tai hedelmillä.
  2. Kiehauta vesi kattilassa.
  3. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen.
  4. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee.
  5. Levitä kiille lusikalla marjojen päälle, ensin ohuelti, sitten runsaammin. Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla.

Kestävä piparkakkukuorrutus

1 kananmunan valkuainen
n. 3 dl tomusokeria

  1. Sekoita kevyesti vatkatun valkuaisen joukkoon tomusokeria, kunnes saat pursotettavan kuorrutuksen. Kananmunan valkuaisten koot vaihtelevat, lisää tarvittaessa tomusokeria.
  2. Pane kuorrutus voipaperitötteröön tai minigrip-pussiin. Sulje ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä.
  3. Pursota ja koristele piparit.
  4. Anna kovettua.

Tomusokeri-vesikuorrutus

2 dl tomusokeria
1–2 rkl vettä

  1. Kaada tomusokeri kulhoon.
  2. Sekoita vettä joukkoon, ensin 1 rkl, sen jälkeen lisää vähitellen sekoittaen, kunnes tahna on sileää ja sopivan sakeaa.
  3. Levitä kuorrute lastalla, veitsellä tai pursottamalla leivonnaisen päälle ja anna kovettua.

Vinkki!

Saat erivärisiä kuorrutuksia tomusokerilaatua vaihtamalla. Mansikanmakuisella tomusokerilla saat vaaleanpunaisen ja kaakaotomusokerilla ruskean kuorrutuksen. Vaalean roosanvärisen kuorrutuksen saat lisäämällä perinteiseen tomusokeriin hieman mansikanmakuista tomusokeria.

Marmorikuorrutus

Vaaleanpunainen kuorrutus:
3 dl mansikanmakuis- ta tomusokeria
2,5 rkl kylmää vettä (voit korvata osan vedestä sitruunamehulla)

Valkoiset raidat:
1 dl tomusokeria
½–¾ rkl kylmää vettä

  1. Kaada mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon.
  2. Lisää vesi ja sekoita sileäksi.
  3. Valuta kuorrutus kakun päälle.
  4. Sekoita tomusokeri ja vesi sileäksi.
  5. Kaada seos pieneen voipaperitötteröön tai minigrip-pussiin, sulje ja leikkaa pussiin pieni reikä.
  6. Raidoita kakun pinta kuorrutuksella. Vedä veitsenkärjellä tai puutikulla ohuet viivat raitojen poikki edestakaisin.