Makupari 3: Chili ja sokeri

Etnisissä eli vierasperäisissä ruoissa maistuvat usein voimakkaat ja tuliset mausteet. Chili sopii moneen ruokaan ja sen käyttöä ei tarvitse arastella, kunhan sitä muistaa lisätä ruokaan vähitellen, kunnes maku on sopivan voimakas. Chilin makupariksi sopii hyvin sokeri, sillä se taittaa chilin tulisuutta ja pyöristää sen aromia.

Kasviscurry
4 annosta

1 sipuli
1 kukkakaali
1 porkkana
½–1 tuore punainen chilipalko
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl punaista tai keltaista currytahnaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl tummaa muscovadoruokosokeria tai fariini- sokeria
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
2 dl vettä
1 pieni kesäkurpitsa
200 g pakastepapuja
1 tl suolaa
1 limetin mehu tuoretta thaibasilikaa tai muuta yrttiä

  1. Lohko sipuli ja paloittele kukkakaali sekä porkkana. Raasta inkivääri. Hienonna chili. (Tuore chili on hyvin vahvaa. Käytä mielellään suojakäsineitä tai pese kädet hyvin hienontamisen jälkeen. Varo koskemasta silmiin.)
  2. Kuumenna öljy kasarissa tai padassa ja lisää currytahna, inkivääri, chili sekä sokeri.
  3. Kuullota hetki keskilämmöllä ja lisää sipuli, kukkakaali ja porkkana, sekoita hetki.
  4. Kaada kookosmaito ja vesi kasariin.
  5. Hauduta miedolla lämmöllä