
Jäätelön perusohje
4 annosta
4 munankeltuaista
1 dl taloussokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
Maustamisvinkkejä:
2 tl vaniljasokeria
1–2 tl jauhettua kanelia
3 rkl kaakaojauhetta tai mantelirouhetta
2–3 dl marjoja tai hilloa
2 dl rouhittua suklaata
1-1½ dl karamellirouhetta

- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi.
- Lisää keltuais-sokeriseos maitoseokseen koko ajan sekoittaen.
- Siivilöi seos ja lisää sitten mahdolliset mausteet. Anna jäähtyä.
- Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia. Sekoita seosta pakastumisen alkuvaiheessa (esim. 2 ja 4 tunnin jälkeen) muutaman kerran.
- Pyöritä palloiksi ja nauti!