Jäätelön perusohje
4 annosta

4 munankeltuaista
1 dl taloussokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia

Maustamisvinkkejä:
2 tl vaniljasokeria
1–2 tl jauhettua kanelia
3 rkl kaakaojauhetta tai mantelirouhetta
2–3 dl marjoja tai hilloa
2 dl rouhittua suklaata
1-1½ dl karamellirouhetta

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  2. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi.
  3. Lisää keltuais-sokeriseos maitoseokseen koko ajan sekoittaen.
  4. Siivilöi seos ja lisää sitten mahdolliset mausteet. Anna jäähtyä.
  5. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia. Sekoita seosta pakastumisen alkuvaiheessa (esim. 2 ja 4 tunnin jälkeen) muutaman kerran.
  6. Pyöritä palloiksi ja nauti!