Kääretorttu
Taikinan valmistus
Noin 15 palaa
4 kananmunaa
1½ dl erikoishienoa
sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
n. 2 dl hilloa
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 7–10 minuuttia.
Kääretortun täyttäminen
- Pane puhdas leivinpaperi työpöydälle ja ripottele ohut kerros erikoishienoa sokeria pinnalle.
- Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
- Poista paistoleivinpaperi varovasti. Anna torttupohjan jäähtyä hetki.
- Levitä hillo kevein vedoin levylle ja rullaa torttu tiiviisti leivinpaperia apuna käyttäen.
- Anna kääretortun mielellään maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Tiesitkö?
Kananmunasokerivaahto on valmista, kun se on lähes valkoista ja niin paksua, että vatkaimella tekemäsi kahdeksikko jää hetkeksi kuviona vaahdon pintaan.
Kysymys:
Mieti, mitä muuta kuin hilloa voit käyttää kääretortun täytteenä.