Makupari 2: Paprika ja sokeri

Sokeri sopii mausteeksi paprikaa sisältäviin ruokiin, sillä se tasapainottaa paprikan miedosti kirpeää makua. Sokerin sijaan voit käyttää myös siirappia.

Paprika-broileripata
4 annosta

500 g broilerin rintafileitä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl paprikajauhetta
0,5 tl cayennenpippuria
3 paprikaa
2 sipulia
5 dl tomaattimehua (vettä)
1 rkl ruokosokerisiirappia
1–2 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

  1. Paloittele paprikat ja lohko sipulit. Puolita broilerin rintafileet.
  2. Kuumenna öljy padassa ja ruskista fileepalat molemmin puolin.
  3. Lisää pataan paprikajauhe, cayennenpippuri, paprikat ja sipulilohkot.
  4. Kääntele hetki ja kaada pataan tomaattimehu (lisää tarvittaessa vettä niin, että ainekset peittyvät).
  5. Mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.
  6. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä liedellä tai 150-asteisessa uunissa 1–1,5 tuntia.
  7. Tarjoa perunan, riisin tai pastan kanssa.