Makupari 2: Paprika ja sokeri
Sokeri sopii mausteeksi paprikaa sisältäviin ruokiin, sillä se tasapainottaa paprikan miedosti kirpeää makua. Sokerin sijaan voit käyttää myös siirappia.
Paprika-broileripata
4 annosta
500 g broilerin rintafileitä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl paprikajauhetta
0,5 tl cayennenpippuria
3 paprikaa
2 sipulia
5 dl tomaattimehua
(vettä)
1 rkl ruokosokerisiirappia
1–2 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
- Paloittele paprikat ja lohko sipulit. Puolita broilerin rintafileet.
- Kuumenna öljy padassa ja ruskista fileepalat molemmin puolin.
- Lisää pataan paprikajauhe, cayennenpippuri, paprikat ja sipulilohkot.
- Kääntele hetki ja kaada pataan tomaattimehu (lisää tarvittaessa vettä niin, että ainekset peittyvät).
- Mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä liedellä tai 150-asteisessa uunissa 1–1,5 tuntia.
- Tarjoa perunan, riisin tai pastan kanssa.