Omppuhillo oman maun mukaan
Noin 1 l

1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
1 dl vettä
(1/2–1 sitruunan mehu)
500 g hillosokeria

Mausta halutessasi jollakin seuraavista:

  • 2 kanelitankoa
  • 1 vaniljatanko
  • pari tuoretta rosmariinin oksaa
  • 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  1. Laita omenat, vesi, (sitruunamehu) ja valitsemasi mauste kattilaan.
  2. Keitä 5–10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Halutessasi sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella.
  3. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Poista maustetangot/-oksat. Kuori vaahto pinnalta ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Katso tästä ohje kuinka valmistelet purkit säilöntäkuntoon »

Vinkki:

Omenahillon voi maustaa myös monilla muilla mausteilla kuten kardemummalla, tähtianiksella tai timjamilla.

Vinkki:

Jos soseutat hillon, voit käyttää kotimaiset omenat kuorineen.