Omppuhillo oman maun mukaan
Noin 1 l
1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
1 dl vettä
(1/2–1 sitruunan mehu)
500 g hillosokeria
Mausta halutessasi jollakin seuraavista:
- 2 kanelitankoa
- 1 vaniljatanko
- pari tuoretta rosmariinin oksaa
- 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- Laita omenat, vesi, (sitruunamehu) ja valitsemasi mauste kattilaan.
- Keitä 5–10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Halutessasi sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella.
- Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Poista maustetangot/-oksat. Kuori vaahto pinnalta ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Katso tästä ohje kuinka valmistelet purkit säilöntäkuntoon »
Vinkki:
Omenahillon voi maustaa myös monilla muilla mausteilla kuten kardemummalla, tähtianiksella tai timjamilla.
Vinkki:
Jos soseutat hillon, voit käyttää kotimaiset omenat kuorineen.