Tummat sokerit
Tummat sokerit ovat ruokosokeripohjaisia aromikkaita sokereita. Ruokokidesokerin ja lumuruokosokerin ohella tummia sokereita ovat mm. muscovado- ja fariinisokeri.
![](/api/thumbnail?img=/files/sokerioppi.kotisivukone.com/kuvat/sokerit_siirapit/tummat01_muscovado.png&width=322)
Muscovadosokeri
Tumma muscovado on voimakasarominen, hieman lakritsilta maistuva kostea ruokosokeri. Voimakkaan makunsa ja tumman värinsä ansiosta se sopii erityisesti suklaakakkuihin ja -jälkiruokiin, kaakaojuomiin, marinadeihin sekä mausteeksi ruoanvalmistukseen. Vaalea muscovado on maultaan hieman miedompi ja nimensä mukaisesti väriltään vaaleampi kuin tumma muscovado.
![](/api/thumbnail?img=/files/sokerioppi.kotisivukone.com/kuvat/sokerit_siirapit/tummat02_fariini.png&width=320)
Fariinisokeri
Fariinisokeri on valmistettu kidesokerista ja ruokosokerisiirapista. Se sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja leivontaan. Fariinisokeria tarvitaan myös vappusimaan. Muita tummia sokereita ovat mm. melassisokeri ja intiaanisokeri.