Tummat sokerit
Tummat sokerit ovat ruokosokeripohjaisia aromikkaita sokereita. Ruokokidesokerin ja lumuruokosokerin ohella tummia sokereita ovat mm. muscovado- ja fariinisokeri.
Muscovadosokeri
Tumma muscovado on voimakasarominen, hieman lakritsilta maistuva kostea ruokosokeri. Voimakkaan makunsa ja tumman värinsä ansiosta se sopii erityisesti suklaakakkuihin ja -jälkiruokiin, kaakaojuomiin, marinadeihin sekä mausteeksi ruoanvalmistukseen. Vaalea muscovado on maultaan hieman miedompi ja nimensä mukaisesti väriltään vaaleampi kuin tumma muscovado.
Fariinisokeri
Fariinisokeri on valmistettu kidesokerista ja ruokosokerisiirapista. Se sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja leivontaan. Fariinisokeria tarvitaan myös vappusimaan. Muita tummia sokereita ovat mm. melassisokeri ja intiaanisokeri.