Marjat ja sokeri
![](/api/thumbnail?img=/files/sokerioppi.kotisivukone.com/kuvat/marjat/marjat_marjatjahedelmajasokeri.png&width=689)
Marjoista saa helposti keveitä herkkuja. Vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet, flavonoidit ja kuitu sisältyvät luonnollisesti marjajälkiruokiin tai välipaloihin. Marjojen hiilihydraateista suurin osa on sokereita: tavallista sokeria eli sakkaroosia, glukoosia ja fruktoosia. Suurin osa, peräti noin 80–90 %, marjoista on kuitenkin vettä.
Pieni sokerilisä ei horjuta marjojen keveyttä ja auttaa marjoja säilyttämään tuoreutensa myös pakastettaessa.
Reseptit:
Tiesitkö?
Monet kotimaiset marjat pienen sokerilisän (1 tl) kera sisältävät saman verran sokeria kuin vastaava määrä appelsiinia, mutta reilusti enemmän mm. kuitua ja C-vitamiinia.