Siirapit

Siirapit valmistetaan aromikkaista tummista sokeriliuoksista, joita syntyy kidesokerin valmistusprosessissa. Siirapista riippuen voit käyttää niitä mm. leivontaan, ruokien maustamiseen tai sellaisenaan jälkiruokakastikkeena.

Muscovadosiirappi

Muscovadosiirappi valmistetaan muscovadosokerista. Se on maultaan kaikkein täyteläisin tällä sivulla esitellyistä siirapeista. Muscovadosiirapin voimakkaan paahteisessa maussa maistuvat lakritsi ja salmiakki. Se sopii mm. lihamarinadeihin ja -kastikkeisiin sekä mausteisiin jälkiruokiin ja jälkiruokakastikkeeksi sellaisenaan.

Tumma siirappi

Tumma siirappi on voimakasarominen siirappi, joka antaa makua ja väriä pata- ja laatikkoruokiin, kakkuihin ja pikkuleipiin. Tummaa siirappia tarvitaan mm. perinteiseen piparkakkutaikinaan.

Leipäsiirappi

Leipäsiirappi sopii nimensä mukaisesti ruokaleipien ja sämpylöiden leivontaan. Se sisältää mallasuutetta, joka antaa leipätaikinoihin lisää makua. Leipäsiirappi, kuten muutkin siirapit, nopeuttaa hiivataikinan kohoamista ja mehevöittää leivonnaiset.

Ruokosokerisiirappi

Ruokosokerisiirappi on aromikas, hieman lakritsilta maistuva siirappi. Se on väriltään tummaa siirappia hieman vaaleampaa ja maultaan miedompaa. Ruokosokerisiirappi sopii monipuolisesti ruokiin, juomiin, leivontaan, jälkiruokiin tai jälkiruokakastikkeeksi sellaisenaan.

Vaalea siirappi

Vaalea siirappi on miedonmakuinen siirappi, joka sopii juomien, kuten smoothien, makeuttamiseen sekä leivontaan, jälkiruokiin ja jälkiruokakastikkeeksi sellaisenaan.

Glukoosisiirappi

Toisin kuin sokerisiirapit glukoosisiirappi on valmistettu vehnätärkkelyksestä. Se sisältää glukoosia, maltoosia sekä pitkäketjuisia sokereita. Maultaan se on vähemmän makeaa kuin tavallinen siirappi. Olomuodoltaaan se on kirkasta, väritöntä ja jähmeän paksua.

Glukoosisiirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista jäädytetyissä jälkiruoissa. Tämän ansiosta jäätelöön ja sorbettiin saadaan oikeanlainen hileetön suutuntuma ja pehmeä, suussa sulava rakenne myös ilman jäätelökonetta.

Kotitekoisissa makeisissa glukoosisiirappi säätelee tavallisen sokerin kiteytymistä, jolloin syntyy toffeelle ja fudgelle luonteenomainen koostumus. Sitä käytetään myös vaahtokarkkien ja kovien karamellien valmistukseen.

Glukoosisiirappi soveltuu myös juomiin, leivontaan ja ruoanlaittoon, kuten kastikkeisiin ja marinadeihin, joihin se antaa ryhtiä ja rakennetta.

Kokeile vaikka herkullista marjasorbettia »